Wat betekent : paspoort – identiteitskaart en visa ?
Antwoord

Wat betekent : paspoort – identiteitskaart en visa ?

Het is belangrijk dat U over de juiste inlichtingen beschikt over het land dat u gaat bezoeken. Aan de Belgen die het land verlaten raden wij aan de website http://www.diplomatie.be/fr/travel/traveldocs.asp te raadplegen. Voor andere nationaliteiten is het raadzaam de ambassades te raadplegen. Vergeet ook niet dat kinderen in het bezit moeten zijn van specifieke reisdocumenten – identiteitskaart of paspoort met foto (inlichtingen beschikbaar bij de administratieve diensten). Ouders van zuigelingen moeten in het bezit zijn van hun identiteitspapieren. Een kind dat alleen reist (of met een volwassene die niet één van zijn twee ouders is) moet in het bezit zijn van documenten afgeleverd door de gemeente waar de ouders verblijfzaam zijn.

Wij raden U aan fotokopijen van uw officiële documenten te kopiëren en ze in uw bagage op te bergen. In geval van verlies of diefstal zal dit het administratieve werk vergemakkelijken.

Zorg er voor bepaalde certificaten die noodzakelijk zijn voor bepaalde bestemmingen, met U mee te nemen (vaccinatie, medisch attest). Consulteer ook de website http://www.diplomatie.be/fr/travel/traveldocs.asp. In geval van zwangerschap, voorzie ook het certificaat dat U toelaat te reizen na de 28ste week van uw zwangerschap. Let op : sommige vliegtuigmaatschappijen laten passagiers die de 36ste week van de zwangerschap overschreden hebben, niet meer toe (zelfs indien deze persoon over een medisch attest beschikt).

Raadpleeg ook de website http://www.diplomatie.be/fr/travel/traveldocs.asp

De situatie van het land dat U gaat bezoeken
De inspuitingen en de nodige documenten
De reisaanbevelingen

Terug