Wat zijn de nieuwe Europese veiligheidsvoorschriften (06/11/2006) ?
Antwoord

Wat zijn de nieuwe Europese veiligheidsvoorschriften (06/11/2006) ?

U mag slechts beperkte hoeveelheden vloeistof in uw handbagage meenemen. Deze vloeistoffen moeten in aparte houders zitten met een maximum capaciteit van elk 100 milliliter. U dient deze houders in te pakken in één enkel plastiek zakje dat U sluit, een maximum van 1 Liter per passagier is toegelaten

Om deze vloeistoffen op te sporen wordt U op de vlieghaven gevraagd :
De volledige hoeveelheid vloeistof die U transporteert aan een inspectie te laten onderworpen door de controleurs:
Uw vest en/of mantel uit te doen. Deze zullen aan een aparte controle worden onderworpen;
Draagbare computers en andere elektrische apparaten uit uw handbagage te halen. Deze worden eveneens apart gecontroleerd.
Men verstaat onder “vloeistoffen”: water en andere dranken, soepen, stropen, crèmes, lotions en oliën, parfums, aerosols, gels (inclusief haar- en douchegel), de inhoud van spuitbussen, scheerzeep, deodorants, pasta’s, mengelingen van vaste materie en vloeistof, mascara en elk voorwerp van gelijkaardige samenstelling.

Wat de vliegtuigruimte bagage aangaat, controleer nauwkeurig het maximum toegelaten gewicht om toeslagen voor bagageoverlast te vermijden.
Meestal mag het gewicht van de bagage niet meer zijn dan 20 kg.

Het is strikt verboden om volgende voorwerpen of producten mee te nemen in de vliegtuigruimbagage explosieven, vuurwapens en munitie, gas, vloeibare producten, ontvlambare producten, organische peroxiden en oxiden, giftige producten of ontsmettingsproducten, radioactief en corrosief materiaal.

Vergeet niet op elke bagage een etiket aan te brengen waarop de volledige gegevens van uw plaats van bestemming zijn aangeduid. Idem voor de terugreis : voorzie reeds uw etiketten met uw privé adres of de plaats waar U zich naartoe begeeft. Dankzij deze maatregel zal uw bagage, in geval van verlies, worden opgestuurd naar het goede adres.

Terug